Ceasar

Ceasar liet al vroeg in zijn carrière uiterst spectaculaire staaltjes van voorstaan zien, hier op bijna anderhalfjarige leeftijd op deze en volgende foto op een klucht patrijzen.

Ceasar is jachthond van het jaar 2017 van de Ierse Setter Club Nederland. Hij nam die titel over van Summertime Lady, de beste veldwerker van haar soort in 2016.

’s Lands beste werkende Ier was de eerste van zijn soort sinds onheuglijke tijden die in de open klas van de veldwedstrijden voor categorie A (pointers en setters) van de staande jachthonden in ons land de eerste plaats haalde met de hoogste kwalificatie: uitmuntend. Hij werd in categorie A de op een na beste van ons land. Zijn kennelmaatje Lady had het jaar daarvoor weliswaar voor het eerst sinds tijden een zege behaalde in deze klas voor de ‘eeuwige’ winnaars in anderhalve eeuw pointers en Engelse setters, maar zij haalde niet de hoogste kwalificatie.

Ceasar, meerdere malen beste jonge jachthond, was in 2014 met Summertime Lady het complete nationale team voor de Europese kampioenschappen in Champagne, Frankrijk. Hij dankt zijn grootste bekendheid aan een optreden tijdens een driedaagse in Thuringen dat jaar. Daar haalde hij de eerste dag 1 uitmuntend, de tweede een derde plaats uitmuntend en tijdens de afsluiter wederom een eerste plaats met uitmuntend. Zo sloeg hij alle records. Daarnaast is Ceasar de enige levende Ierse setter in ons land die een CQN in een open klas veldwedstrijd in koppel behaalde. In 2018 was hij de vertegenwoordiger van Nederland op de Europese kampioenschappen in Italië.

De reu, die in 2012 bij Els Kersten-van Hoorn geboren werd uit de combinatie Multi Ch Apache des Sorcieres du Sancy x de Ierse import Drumrue Kerry, stamt uit een legendarisch nest met meer toppers, onder wie ook zijn winningest zus Cornelia van Hannes Meist (Duitsland) en Celebrity. In 2018 verwekte hij een nest bij Summertime Lady, van wie het teefje Haley O’Conloch bij ons bleef terwijl haar zus Hurley op fokvoorwaarden naar een relatief jong stel ging.

Ceasar voldoet aan alle vereisten voor dekreuen van de Ierse Setter Club en de Raad van beheer op kynologisch gebied in Nederland en is beschikbaar voor passende teven.